zaterdag 18 augustus 2012

Vergane glorie (deel 3)


Zie ook deel 1: http://rijnmeermin.blogspot.nl/2012/08/vergane-glorie.html
Zie ook deel 2: http://rijnmeermin.blogspot.nl/2012/08/vergane-glorie-deel-2.html


Ze sluit haar ogen en leunt, genietend van de zon, achterover. Wat een heerlijke dag. Wat een heerlijke vakantie!

Op de rand van het zwembad zit een knap grietje. Blond haar, blauwe ogen, net 15 jaar geworden. Ongemakkelijk kijkt het jonge meisje om zich heen. Ze voelt zich bekeken. Die tuinman gluurt naar me, denkt ze. Ik vind 'm eng. Ze durft eigenlijk niet in zijn richting te kijken, maar wil 'm wel in de gaten houden. Een vuile bruine broek, die ooit eens beige was. Geen shirt aan. Getver, zijn vette pens puilt uit. Zwart, achterovergekamd haar, glimmend van de gel. Echt zo'n ouwe Italiaan, die denkt dat alle vrouwen nog steeds voor zijn charmes vallen. Als hij zich omdraait, knippert ze met haar ogen. Ziet ze dat nou goed? De beharing van zijn borstkas is een eigen leven gaan leiden en tiert welig als onkruid. Zijn hele rug is overwoekerd met lange zwarte haren. Tientallen vliegen zitten gevangen tussen de haardos en zweetdruppels. Ze wordt misselijk. Ze wil het niet meer zien.

'Oma, komt u ook?' Sierlijk duikt ze in het zwembad. Haar 75 jarige oma opent haar ogen en kijkt haar trots aan. 'Natuurlijk meisje, het is een heerlijke dag om te zwemmen.' Voorzichtig loopt ze naar het trapje en tree voor tree stapt ze verder het verkoelende water in.
Samen zwemmen ze naar de overkant. De kleindochter in een felrode bikini. Oma in een stijlvol, goed afkledend rood badpak met bijpassende bloemetjesbadmuts.

De tuinman staart hen na. Déjà Vu. Vergane glorie. Zij of hij?



5 opmerkingen: